Żywy ocet z jabłek
Najczęściej używany ocet w domowej kuchni.
Niefiltrowany, niepasteryzowany, z naturalnym osadem. Dojrzewał kilka miesięcy, aby nabrał odpowiedniego smaku, zapachu, a przede wszystkim wspomagał organizm.
- Korzystnie wpływa na florę bakteryjną jelit
- Wspomaga trawienie pomagając w produkcji soków żołądkowych co jest lepsze w przyswajaniu składników odżywczych
- Poprawia przemianę materii a tym samym redukcję tkanki tłuszczowej
- Może obniżać poziom cukru we krwi po posiłkach
- Wzmacnia odporność i pomaga zwalczać infekcje
Polecam pić łyżkę octu w 3/4 szklanki ciepłej wody. Latem, nam smakuje z wodą gazowaną, orzeźwiający aromat i smak. Wspaniale gasi pragnienie. Natomiast w okresie jesienno-zimowym polecam dodać szczyptę kurkumy, cynamonu, goździki, ewentualnie miód.