Żywy ocet z jabłek i owoców dzikiej róży.
Dzika róża- królowa jesieni, strażniczka odporności
Kiedy letnie słońce ustępuje miejsca złotej jesieni, w krzakach dzikiej róży dojrzewają małe, czerwone cuda- owoce pełne witamin, mocy i naturalnego ciepła. To właśnie one- połączone z dojrzałymi jabłkami- tworzą niezwykły ocet z dzikiej róży i jabłek.
Pachnie lekko dziko, smakuje subtelnie owocowo, działa jak tarcza dla odporności.
Dlaczego warto?
- Dzika róża to prawdziwa bomba witaminy C, nawet 30 razy więcej niż w cytrynie !
- Jabłka wzmacniają trawienie i dodają lekkości
- Ocet wspiera oczyszczanie organizmu, poprawia metabolizm i …zachwyca niecodziennym aromatem
Niefiltrowany, niepasteryzowany, z naturalnym osadem. U mnie w octowni dojrzewa kilka miesięcy i nabiera odpowiedniego smaku i zapachu.
Polecam pić łyżkę octu w 3/4 szklanki ciepłej wody. Latem, smakuje nam z wodą gazowaną, orzeźwiający aromat i smak. Wspaniale gasi pragnienie. Natomiast w okresie jesienno-zimowym polecam dodać szczyptę kurkumy, cynamonu, ewentualnie miód.