Gruszki – złoto jesieni zamknięte w butelce.
Jesień pachnie dojrzewającymi owocami, chłodnymi porankami i ciepłym słońcem. Wśród tych smaków króluje gruszka- soczysta, słodka, aromatyczna. A gdy przeistoczy się w ocet z gruszek, otrzymujemy coś wyjątkowego: łagodny, naturalny eliksir zdrowia o delikatnym, owocowym charakterze.
Dlaczego warto sięgnąć po ocet z gruszek?
- niefiltrowany, niepasteryzowany, z naturalnym osadem
- Bo zachwyca subtelnym smakiem i zapachem – słodko- kwaśnym, idealnym do dań, sałatek
- Bo wspomaga trawienie, pomagając w produkcji soków żołądkowych, ułatwiając przyswajanie składników odżywczych
- Wpływa korzystnie na florę bakteryjną jelit, poprawiając przemianę materii
- Stabilizuje poziom cukru we krwi
- Wzmacnia odporność i pomaga zwalczać infekcje
- Wspomaga pracę tarczycy- gruszki jako jeden z niewielu owoców zawiera jod
Polecam pić łyżkę octu w 3/4 szklanki ciepłej wody. Latem, smakuje nam z wodą gazowaną, orzeźwiający aromat i smak. Wspaniale gasi pragnienie. Natomiast w okresie jesienno-zimowym polecam dodać szczyptę kurkumy, cynamonu, goździki, ewentualnie miód.


